Дечија недеља 2021.

 Активности којима смо обележили Дечију недељу


1. разред

Ученици првог разреда прошетали су градом уочавајући промене у природи у јесен и обнављајући научено о саобраћајним правилима, уживали уз музику Миње Суботе, писали лепе поруке бакама и декама, играли се, дружили и направили заједнички плакат.

Вања Рајић


2. разред

Ученици другог разреда су ову Дечију недељу провели веома лепо. У понедељак смо искористили леп дан и били у шетњи Играли смо се али и уочавамо шта је то ново донела јесен. У уторак смо правили плакат Обавезе и права. Среда је била посвећена Мињи Суботи и његовом животу и раду за децу. Четвртак је био посвећен спорту и здравој исхрани, ау петак организоване су музичке игре. Све у свему било је лепо и другаци су уживали.

Наташа Николић


3-1 одељење

Ученици 3-1 одељења су обележили Дечију недељу различитим активностима.
Ишли смо у шетњу до Дунавца и Старог града где смо поновили све што смо учили о нашем крају. Правили су плакат ,,Волим, желим", честитку баки и деки поводом Дана старих, писали су лепе поруке друговима.
Час музичке културе посветили смо Мињи Суботи. Посебно желим да истакнем акцију "Друг, другу" којом су обрадовали другарицу Анастасију и њену породицу.

Весна Анђелков


3-2 одељење

Шетња до Дунавца и Старог града

Плакат " Волим, желим..."

Један час у Дечјој недељи, посветили смо нашим старијим, драгим члановима породице, бакама и декама.

Писање лепих порука -  друговима и другарицама.

 

Марија Поповић


 4. разред

Писање лепих порука - друговима и другарицама 4-1  и  4-2; Плакат волим-желим.

Час посвећен Мињи Суботи (4-1 одељење)

Хермина Ђукић


Продужени боравак

Ове године Дечију недељу обележили смо , у периоду од 4. - 10. октобра, различитим активностима. У нашем боравку правили смо плакат посвећен Мињи Суботи и уживали у његовим песмама .Писали смо поруке, песме , нашим бакама и декама. На крају смо заслужено поделили медаље уз поруку , ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ.

Александра Милошевић


Израда паноа (виши разреди)

Током Дечје недеље свако одељење је осмислило и израдило пано којим је представило атмосферу какву жели да види у свом окружењу. Деца, дечја права, правила понашања, школски мотиви, богат колорит и орнаментика још једном су украсили ходнике наше школе. Овакав облик трајне изложбе даће прилику да се одељења међусобно боље упознају и науче више о позитивним вредностима једни од других .


„Да срце буде пуно“ , „Одељењски плакат“ , "Оригами" ...

У оквиру Дечје недеље ученици су имали прилике да учествују у активности коју сам назвала „Да срце буде пуно“исписивали су у папирним срцима лепе,афирмативне поруке и мисли о друговима и другарицама из одељења,а касније их читали. Овом вежбом јача се лично самопуздање , али се и поспешује другарство у  одељењу. Израђивали смо и својеврсни одељењски плакат - задатак је био израда плаката који карактерише одељење, мотиви су били разноврсни, подсетили смо се и неких од Чланова из Права Детета. Било је и оних спретних руку који су израђивали фигурице јапанском техником оригами. Погледали смо и анимирани филм за малде - На светлосном путу, о нашем великом научнику М. Пупину који је са пашњака стигао до највећих светских признања - постао научењак како сам каже у својој аутобиографији. Детињство је отац човека - сви заједно треба да га учинимо што лепшим, безбрижнијим и бољим.

Маша Вулетић


Mузичке игре

Као и до сада, ученици наше школе, а поводом Дечије недеље, такмичили су се у музичким играма: препознавању дела, композитора, ритмичких мотива и  вештини у "музичким столицама".

Резултат је на крају награђен плакетама првих, других и трећих места.
Честитамо свима.
 
 dn muzigre
 Снежана Качина

 Спортске активности (виши разреди)
 
Повлачење конопца

 Oдбојка - међуодељењско и међуразредно такмичење

Александар Шушулић


Обележавање Дечије недеље на часовима румунског језика и грађанског васпитања

Ученици шестог разреда су на часовима одељењског старешине и грађанског васпитања писали рецепте за пријатељство.
Након што смо научили називе воћа и поврћа, ученици нижих разреда су на часовима румунског језика били мали кувари и правили пице од папира.
 

Ана Албу Савић
 

Игре некада и сада: томбола, не љути се човече...

Час историје и свакодневног живота у прошлости

Јелена Дивнић


Друштвене и онлајн игрице за учење енглеског језика
 
 На часовима енглеског језика током дечије недеље, ученици су играли друштвене и онлајн игрице за учење енглеског језика. Играли смо домине, мердевине и друге игрице које су, поред тога што су биле забавне, пружиле ученицима прилику да покажу своје знање енглеског језика.

 Маријана Илић

 
 

Пратите нас