Угледни час – географија и информатика

Наставница географије, Драгојла Савић и наставник информатике Саша Петровић, одржали су 7, 8. и 10. јуна угледне часове корелације географије и информатике, на којима су ученици седмог разреда имали задатак да одбране своје радове - мултимедијалне презентације на тему из географије.

Током априла и маја месеца, задатак ученика био је да креирају мултимедијалне презентације. Наставница географије поделила је ученике у групе, при чему је свакој групи доделила по једну тему – туристички аранжман за светску метрополу. Свака група ученика представљала је по једну туристичку агенцију која нуди одређени туристички аранжман.
Поред презентације, ученици су имали задатак да осмисле и креирају лого своје агенције.

logoi

Ученици су презентације креирали на часовима информатике, при чему су користити знање стечено из географије и практично знање стечено на часовима информатике.

Током презентовања радова, наставник информатике оцењивао је техничке аспекте презентација, док је наставница географије оцењивала и техничке аспекте и садржај презентације.
Након презентовања, наставници су поставЉали је ученицима питања која су везана за тему њихове презентације.

Ученици су се одлично снашли у улози представника туристичке агенције, а њихове презентације оцењене су високим оценама. Оваквим часовима развијамо креативност код ученика, способност изражавања и излагања, вршњачку комуникацију, дружење и на занимљив и иновативан начин омогућавамо ученицима да савладају градиво из више предмета.

{morfeo 407}

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs