OBELEŽAVANJE DANA SVETOG SAVE

U utorak, 27. januara 2015. godine tradicionalno obeležavamo Svetog Savu – prvog srpskog prosvetitelјa, svetitelјa i arhiepiskopa.

Toga dana nastave neće biti, ali se u školu dolazi da ovaj dan obeležimo: to je dan duhovnosti i školska slava.

Program počinje u 10.15 časova, i u njemu učestvuju učenici nižih i viših razreda, a za 11 časova planirano je rezanje slavskog kolača, nakon čega sledi podela pereca i slavskog žita svima koji prisustvuju ovom događaju.

Planiramo i tradicionalnu dodelu Svetosavske nagrade u vidu srebrnjaka sa likom Đure Jakšića i to jednom učeniku 4. razreda i jednom učeniku 8. razreda koji se među svojim vršnjacima posebno izdvajaju po lepom vaspitanju, kulturi ponašanja, požrtvovanosti, humanosti i toleranciji. Nekoliko godina unazad naša se škola na ovaj način priklјučila ovoj lepoj tradiciji kojom se ističu i podržavaju pozitivne vrednosti cele naše zajednice kao primer koji valјa slediti – onako kako bismo sledili i delo Svetog Save.

Svim učenicima i zaposlenima čestitamo ovaj dan, a ovim putem pozivamo i svoje bivše radnike – penzionere, roditelјe i druge prijatelјe škole da prisustvuju ovoj svečanosti i upotpune nam proslavu.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs