Школска 2018/2019. година

Упис деце у први разред

Родитељи су дужни да упишу своју децу у основну школу уколико она имају најмање шест и по и највише седам и по година, на почетку школске године.

Школску 2018/2019. годину уписују ученици рођени у периоду од 1. 3. 2012. до 28. 2. 2013. године. Уписна процедура обавља се у складу са свим законима Републике Србије који обухватају овај процес.

 

Коју школу можете да упишете?

Одабир школе врши се у зависности од територије коју обухвата подручје школе. Свака основна школа дужна је да упише све будуће прваке са подручја које јој је додељено. Постоји могућност да школа упише и ученике са подручја неких других школа, али само уз захтев родитеља и уколико то дозвољавају капацитети школе.

Рок за подношење захтева за упис детета  је 1. фебруара календарске године у изабраној школи како би дете од првог септембра похађало први разред.

 

Када се врши упис деце у основну школу?

Тачан датум уписа првака није утврђен ниједним прописом или законом, али је период од 1. априла, па до краја маја, јуна - намењен упису будућих првака у основне школе.

 

Систематски преглед

Систематски преглед деце пред упис у први разред основне школе обавља се код педијатра који на основну прегледа других специјалиста одређује процену здравственог стања детета. Након прегледа педијатар издаје потврду која се прилаже приликом уписа детета у основну школу.

Зрелост детета за похађање основе школе испитује школски педагог.

 

Документа за упис у основну школу

Документа потребна за упис првака у основну школу:

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о похађању предшколског програма – крајем јуна
  • Доказ о лекарском прегледу детета – након лекарског прегледа
  • Доказ о пребивалишту родитеља

Изузетак представљају ученици из осетљивих друштвених група који имају могућност да се упишу без доказа о пребивалишту родитеља и потребне документације.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs