Школска 2016/2017. година

Сага о Сајму књига и осталом

sk16Као и сваке године, наставници ОШ „Ђура Јакшић“ су 28.10.2016. организовали одлазак на Сајам књига. Два аутобуса и један минибус попунило је више од 130 ученика и наставника. Са великом радошћу и нестрпљењем очекиван је дан када ће се спискови жељених књига штиклирати, а ранчеви и кесе напунити новим читалачким изазовима. Само кретање међу штандовима у потражњи за предметима интересовања доживљај је по себи. Имајући све то у свести, окупили смо се у планирано време испред школе и доживели потврду оних изрека да велике среће нема без малих зачкољица. Овом приликом имали смо проблем са аутобусом који је имао напуклу шофершајбну и морао се заменити другим. Замену смо чекали до пола дванаест тако да смо у поласку каснили сат и тридесет минута. За то време ученици су били збринути у слободним учионицама, некима је пуштен филм, док су други разговарали о плановима за сајамску куповину. Време које смо изгубили у чекању аутобуса, надокнадили смо проходним путем до Београда. Након куповине карата и уласка у ограђени простор, ученици су имали три сата на располагању за обилазак и куповину књига. Мноштво садржаја које овогодишњи Сајам нуди учинио је овај дан врло узбудљивим и лепим, посебно петацима који су први пут кренули у ову авантуру. Разговори у аутобусу у повратку потврдили су да лепе ствари врло успешно потисну оне непријатне, међу којима је био и почетак овог дана, и да се од деце заиста може много тога научити. Занимљиве књиге, тестови, разне ситнице и подељени материјали измамили су радост у очима и осмехе на уснама, па смо у веома позитивној атмосфери стигли у Ковин.

*     *    *

Због изречених негативних и злурадих коментара, што посредно, што непосредно, на рачун организације ове и претходне факултативне посете имамо потребу да подвучемо следеће:

Готово тридесет година школа организује факултативне посете. Генерације су први пут виделе позориште вођене наставницима наше школе. Генерације су уживале у великим глумачким остварењима захваљујући организацији школе. Генерације су били сведоци да се грешке дешавају онима који раде, али да се и исправљају. Малодушност која често буде пратилац незгодних ситуација ничему не доприноси, јер се сви који радимо трудимо да проблеме решимо, а не да их ширимо. Очекивано је да се у том дугом периоду догађају пропусти на разним пољима који нам свима тренутно покваре расположење, али епилог у ком се ученици задовољни враћају са понуђеног садржаја је оно што нас покреће даље.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs