Школска 2017/2018. година

Дечја недеља 2017.

Овогодишњи мото „Градимо мостове међу генерацијама за радост усваког детета“ испоштован је у ОШ „Ђура Јакшић“ кроз низ активности. У том духу организована је посета ученика Дому пензионера. Као и до сада, било је то пријатно дружење са пензионерима уз домине и шах. Ученици су као знак пажње и сећања на старија времена однели на поклон ручно прављене лутке, а у Дому их је сачекала права мала закуска.

Током целе недеље били су расписани литерарни конкурси на теме „Стари занати у мом крају“, „Како су живели наши преци“ и „Мој дека/моја бака и ја“, након чега су награђени најуспешнији радови.

У четвртак су одабрани ученици учествовали у „Трци за срећније детињство“, а на нивоу старијих разреда организован је одлазак у биоскоп на пројекцију филма „Водич за васпитање“.

Понедељак, уторак, среда и петак били су дани спортских сусрета који су се одигравали у хали после скраћених часова.

Занимљивост која ће бити до краја октобра актуелна у школској библиотеци је изложба „Школа некад и сад“, постављена почетком Дечје недеље, где се могу видети стари уџбеници, униформе, техничка средства,...Посебну пажњу побудила је Ђачка заклетва из 1910. чије би принципе и дан-данас требало поштовати, те је прочитана и на школском разгласу као подсетник на непролазне вредности.

Дан општина Ковина је обележен 4.10.2017. и тада је делегација ученика са пратњом учествовала у полагању венаца на гробове палих бораца.

dn2017

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs