Школска 2017/2018. година

Обавештење - насиље

Поштовани,

Према новом закону о основама система образовања и васпитања, министар је упутио допис да је прописана забрана насиља, злостављања и занемаривања. Истакао је да је у установи забрањено физичко, психичко, социјално, сексуално , дигитални и свако друго насиље, злостављања и занемаривања према запосленом, ученику, родитељу и сваком другом лицу.

Под насиљем, злостављањем и занемаривањем подразумева се сваки облик једном односно поновљеног вербалног или невербалног понашања које има за последицу угрожавање здравља, развоја и достојанства личности ученика, родитеља, наставника.

Установа, односно школа је дужна да одмах поднесе пријаву надлежном органу – центру за социјални рад, полицији, здравственој установи, суду или тужилаштву - ако се примете знаци насиља, злостављања и занемаривања.

Због свега изнетог вас молим да избегавате сваку врсту насиља, да уместо насиља покушате да један другом упутите лепе речи, поруке, да изненадите једни друге неким скромним поклоном, заједничким изласком...

Пошто је данас и дан толеранције – односно поштовање и прихватање различитости нека од данашњег дана све крене на боље – без вређања, гурања, псовки, дигиталног насиља, јер ћемо једино на тај начин избећи казне и дисциплинске поступке.

Покушајмо сви заједно – видећете на није тешко рећи – изволи, извини, хвала, разумем те, помоћићу ти...

Вреди покушати. Договорите са на вашим оз са својим ос, а ученички парламент нека се договори о неким заједничким активностима где ћемо се сви добро осећати и бити уважени.

С поштовањем, директор школе

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs