Школска 2018/2019. година

Распоред активности за Дечју недељу – октобар 2018.

Дечја недеља по слоганом „Свако дете има право да живи срећно и здраво“ у ОШ обележeна је следећим активностима:

ПОНЕДЕЉАК – Ученици су након наставе са наставницима пратили позоришну представу „Зато што те се плашим“ и предавање психолога Жарка Требјешанина у Центру за културу.

УТОРАК – Након наставе организован је колективни квиз знања о Ковину, околини, општим чињеницама где је директорка школе читала питања преко разгласа, док су ученици са одељењским старешинама одговарали на папирима који су бодовани. Пошто су сви одговори били изузетно добри, сви ученици су крајем недеље награђени чоколадним бананицама. Након тога, ученици су пратили Општинску спортску олимпијаду која се одржала у хали наше школе. Наши ученици том приликом постигли су значајне резултате – прва места освојили су Анастасија Матејић и Вукота Шалипур (скок удаљ), Алекса Добросављевић (трка на 100 метара), а у шаху се Лана Ђерић истакла као прва и Никола Маричић као друго место. У генералном пласману, захваљујући наведеним ученицима, наша школа заузела је треће место.

СРЕДА – Пријављени ученици са наставницима физичког васпитања учествовали су на Трци за срећније детињство. Ту је Вукота Шалипур заузео прво место, а Душан Петрић треће. Друга група ученика из свих одељења ишла је у Дом пензионера у пратњи наставника где су се дружили са старијим суграђанима, играли шах, разговарали. Остатак ученика остао је са одељењским старешинама да разговара на тему превенције насиља, остваривању својих права, израђивали су паное са правилима понашања итд.

ЧЕТВРТАК – Током наставе у Панчеву је одржано Окружно такмичење из атлетике на ком су Жарко Јовић (2. место у бацању кугле) и Вукота Шалипур (3. место у трци на 300 метара) освојили награде. После наставе сви ученици организовано су ишли у биоскоп на пројекцију филма „Оливер Твист“ Романа Поланског .

ПЕТАК: У фискултурној сали организовани су спортски сусрети ученика виших разреда и такмичење у различитим спортовима. Направљене су мешовите екипе за фудбал и одбојку, а баскет су играли ученици против наставника.

СУБОТА: Радна субота изведена је кроз активности у центру града и природи. Ученици су са наставницима и директорком у шетњи обишли румунску и српску цркву, макету тока Дунава на Старом граду и обалу Дунавца, одговарајући на питања у вези са виђеним и са градивом из различитих предмета. Након тога трчали су крос на даму. Најбржи међу дечацима били су Жарко Јовић, Андрија Ратковић, Срећко Керац, Марко Ивковић и Драган Венцер, а међу девојчицама Ивана Ђуричанин, Валентина Радосављевић, Адриана Фекете, Ана Марковић и Кристина Новаков.

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs