Школска 2018/2019. година

Београдска филхармонија - "Вештица и маестро"

Једна од омиљених активности Београдске филхармоније, како често истичу, су едукације и концерти за децу.
Данас је концерту са програмом под називом "Вештица и маестро", присуствовало сто педесет ученика нижих разреда наше школе, заједно са групом предшколаца ПУ "Наша радост".
Аутор приче је диригент Хауард Грифитс, дугогодишњи сарадник и чест гост Београдске филхармоније, а музику је компоновао Фабијан Кунцли. Филхармоничарке Славица Перић и Тамара Маринковић Томић и овога пута су нараторке и децу су најпре упознале са чудним становницима једног села: породицом Гудачкић, Дрвењаковић, Лимењаковић и Удараљкић, а потом са малом вештицом и њеном великом тајном, коју ће открити маестро.
Диригент Александар Којић, предводи оркестар Београдске филхармоније, који дочарава узбудљиву причу пуну изненађења, кроз занимљиву музику.
Након концерта, ученици су на поклон добили музичку књигу "Вештица и маестро", у издању Београдске филхармоније. Не само што кроз њу могу да се подсете приче која је унутра илустрована, већ ће моћи и да слушају музику коју је оркестар свирао на концерту, путем скенирања кода који се налази у књизи.
"Ја сам диригент, а диригенту је потребна машта, у ствари, много маште. Зато сам осмислио причу за вас. Зашто сам постао диригент, једноставно, јер је то један од најлепших позива на целом свету. И зато што волим музику, јер је то језик који сви разумеју", написао је Хауард Грифитс у поговору књиге.
 
 

Наша Ива Костић, ученица IV2, у улози маестра

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs