Школска 2019/2020. година

Обележен Прешернов дан

У петак, 7. фебруара од 18 часова у позоришној сали Центра за културу у Ковину обележен је Прешернов дан – културни празник Словенаца.

Овогодишња приредба била је посвећена Ивану Цанкару, највећем словеначком књижевнику. У обележавању је учествовао школски хор под вођством Снежане Качине који је извео словеначку химну „Здравицу“ и српску химну „Боже, правде“. Школа је расписала и наградни ликовни конкурс на тему: Цанкар-Јакшић. Наставник ликовног Јовица Атанацков је мотивисао ученике, а за најуспелији рад изабран је и књигом награђен рад ученице осмог разреда Татјане Цветковић.

Драмску представу „Цртице из моје младости“ осмислила је наставница Маша Вулетић по мотивима Цанкаревих прича. У представи су учествовали ученици петог и шестог разреда, професор енглеског језика у пензији Даница Анђелков и ученица четвртог разреда Миа Анђелков.

Књигама су награђени за вишегодишње учешће у Прешерновом дану: Дуња Петровић, Тадија Поповић, Миа Анђелков и Даница Анђелков. На крају програма приказан је полудокументарни словеначки филм о животу Ивана Цанкара. Учеснике програма публика је наградила аплаузом и речима хвале.

Захваљујемо се Удружању Словенаца „Логарска долина“ из Панчева на сарадњи у реализацији приредбе, Центру за културу Ковин и Општини Ковин.

Маша Вулетић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs