Школска 2019/2020. година

Међународни квиз "Немањићи"

Дана 3. 12. 2019. године у 10 часова по средњеевропском времену ученице наше школе Невена Радић 7- 1, Анђела Илић и Милица Максимовић 8- 2, учествовале су у првом елиминационом "оnline" Међународном квизу "Немањићи".

Квиз је организовала фондација Мир Божији са Српском Православном Црквом и партнерским организацијама поводом обележавања 800 година самосталности Српске Православне Цркве. Реализацију овог пројекта подржала су  надлежна министарстава у Bлади Републике Србије и Влади Републике Српске, скупштинског Одбора Републике Србије за дијаспору, а посебно треба истаћи подршку Његове Светости патријарха српског господина Иринеја.

Циљ ове највеће културне манифестације je проширење знања о културној историји и државности српског  народа. Учесници у такмичењу су деца узраста од 10-15 година из Републике Србије, Републике Српске, региона, те српске дијаспоре из Европе, Америке, Аустрaлије, Канаде, Азије и Африке. Било је пријављено више од 300 екипа. Педесет најбоље пласираних екипа имаће прилику да се такмиче у другом елиминациономтакмичењу које ће се одржати 24.12.2019. године с почетком у 10 часова по средњеевропском времену. Осам најбоље пласираних екипа у том другом такмичењу такмичиће се у два полуфинална квиз такмичења у Београду, почетком 2020. године.

Ученице наше школе, од самог почетка, марљиво и савесно су се припремале, учећи, решавајући, константно,  припремне "оnline" тестове. Знање које су стекле је немерљиво. Оно што је још важније показале су тимски рад, дух заједништва, слоге и љубави. Као што их је и саветовао јеромонах Виталије  манастира Студенице , неговале су заједништво и биле су једне душе и једног срца.

Наставница историје
Јелена Дивнић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs