Школска 2019/2020. година

Нова сарадња и проширени видици

У уторак 4.2.2020. чланови колектива ОШ „Ђура Јакшић“ састали су се са колегама из ОШ „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке.
Тим заинтересован за укључивање наше школе у рад на међународним пројектима који чине професорке Оља Новокмет, Ана Ритопечки и Марија Михајлов Ђорђевић и директор Саша Петровић био је угошћен у просторијама школе у Смедеревској Паланци.
У пријатној атмосфери размењене су идеје и замисли, а домаћини су приредили детаљну презентацију са корацима неопходним за увођење у рад таквог типа. ОШ „Олга Милошевић“ иза себе има доста успешних међународних пројеката тако да је њихово искуство и спремност да га поделе за нас драгоцено. На овом пољу међу њима се истиче професорка  Јасмина Милићевић, која носи титулу eTwinning амбасадора и са којом смо преко те платформе  и ступили у контакт.
Сусрет се завршио са позитивним утисцима са обе стране и договором да ће се сарадња и комуникација наставити.
Чињеница је да у оваквом облику рада колектив ОШ „Ђура Јакшић“ очекује пуно посла, али са добром идејом и подршком сарадника, можемо се надати и добрим резултатима.


У четвртак, 13.2.2020, Наставничко веће је упознато са дисеминацијом која нам је била презентована у ОШ “Олга Милошевић“  у Смедеревској Паланци. Уз упознавање Већа са основним корацима и активностима у креирању пројекта, разговарали смо и о идеји како да се школа модернизује како у смислу квалитета тако и у смислу интернационализације.
Почетни мотив оваквог отварања школе је сарадња са школама из Словеније и упознавање са платформом за наставнике Еразмус + и еTwining .

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs