Школска 2019/2020. година

Обавештење: Први пробни завршни испит

УПУТСТВО ЗА ПРИСТУП
ПЛАТФОРМИ 
mojaucionica.gov.rs

Предуслов за приступ порталу јесте то да сваки ученик поседује корисничко име и лозинку за приступ.
Корисничко име и лозинка су јединствени за сваког ученика и ученик ове параметре не сме делити са другим ученицима.

Одласком на mojaucionica.gov.rs отвориће отвориће се страница која изгледа као на фотографији

01

 

Да би се ученик пријавио, потребно је да кликне на иконицу катанца која се налази у горњем десном углу странице.

Кликом на „катанац“ појавиће се поља за унос лозинке и корисничког имена.

02

Ученик уноси корисничко име и лозинку коју је добио од одељењског старешине.

 

03

Након уноса корисничког имена и лозинке, ученик мора да кликне на дугме „ПРИЈАВА“. Након клика на дугме „ПРИЈАВА“, отвориће се страница на којој ће се у предвиђеним терминима појавити задаци.

04

 

Термини за онлајн тестирање
Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

  • 22. априла 2020. - тест из српског/матерњег језика
  • 23. априла 2020. - тест из математике
  • 24. априла 2020. - комбиновани тест

Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00). Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их.


Онлајн тестирање за ученике 8. разреда
- први пробни завршни испит-

Поштовани,

Као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да спроведе завршни испит на крају основне школе, како би се ученицима обезбедило стицање сертификата о завршеној основној школи и омогућило спровођење законом регулисане процедуре уписа у средње школе.

С тим у вези, Министарство је донело одлуку да спроведемо онлајн тестирање (пробно) којим ћемо ученицима осмог разреда омогућити самопроцену знања и то би био први пробни тест који је у складу са тренутним могућностима рада од куће.

Основна сврха овог тестирања је да ученици стекну увид у то да ли су напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом и да у односу на резултате пробног завршног испита, по потреби, додатну пажњу посвете одређеним областима у оквиру појединих предмета.

Резултати теста се неће оцењивати, јер се тестирање одвија у недовољно контролисаним условима да би се обезбедила поузданост резултата.

Након завршеног тестирања, ученици ће добити резултате, а предметни наставници ће путем успостављених канала комуникације сазнати које су области ученици савладали и шта им представља тешкоћу, да би се томе могли посветити током даљег рада.

По нормализовању услова рада (када се буде кренуло у школу), спровешће се и други пробни завршни испит којим ће бити тестиране процедуре, што значи да ће ученици имати више прилика да провере своје знање.

Техничке припреме за спровођење онлајн пробног завршног испита

Онлајн тест (први пробни завршни испит) за самопроцену знања ће се реализовати преко платформе mojaucionica.gov.rs. Ученици ће платформи приступати користећи налоге који су достављени школама (доставиле одељенске старешине или се налази у прилогу).

*Детаљно упутство о приступу платформи се налази на почетку овог документа.

Након што добију налоге, очекује се да ће ученици од 14. априла 2020. године моћи да приступе платформи како би проверили приступне параметре, упозали се са окружењем, погледали упутства и урадили демо тест. Демо тест ће имати четири питања како би ученици имали прилику да виде какав тип питања их чека на тесту и моћи ће да се упознају са начином решавања.

Термини за онлајн тестирање

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

  1. априла 2020. - тест из српског/матерњег језика
  2. априла 2020. - тест из математике
  3. априла 2020. - комбиновани тест

Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs , ученик приступа решавању тестова.

Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

 

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs