Школска 2019/2020. година

Радви ученика 4-2 одељења

Ученици 4-2 одељења су на онлајн часовима били веома активни и вредни.
Представљамо вам неколико примера заиста добрих састава.


ДРУГАРСТВО У МОМ РАЗРЕДУ
Звоно. Крај другог часа, коначно велики одмор.
Седим у клупи и посматрам своје другове и другарице како брзо спремају књиге за следећи час, да би имали више времена за игру. Тако су сви весели, насмејани и гласни. Баш сам срећна што сам са њима у разреду.
Колико смо само сложни, увек помажемо једни другима. Заједно радимо математику, енглески и српски. Када је неко болестан сви смо забринути, тужни. Али када је неко срећан,сви смо срећни. Имали смо много лепих тренутака, али и свађа. Сви смо исти, нема разлике, волимо исту музику и спорт.
Поново звоно. Смешкам се и мислим,ако неко не зна шта другарство значи,нека дође у мој разред и види колико смо сложни. Колико смо јаки.
Написала Ивона Жегарац, 4.-2.
ДРУГАРСТВО У МОМ РАЗРЕДУ
У мом разреду влада једно велико и лепо другарство.
Код мене у одељењу има девет девојчица и четрнаест дечака. Ми се међусобно слажемо и помажемо једни другома. Помажемо се у учењу. Они који се истичу из одрђених предмета,увек су расположени и спремни да помогну својим друговима.
Осим помагања у учењу, ми се лепо дружимо и ван школе. Идемо на разне спортске и друге активности. Доста мојих другарица и ја тренирамо ,,Мажорет спорт". Тамо нам је занимљиво јер идемо на разна такмичења у игрању, а постижемо и веома добре резултате. Остали се такође друже и баве разном спортским активностима.
Овом нашем дружењу доста су допринели наши родитељи и наша драга учитељица,која нас је научила да будемо овако сложни и јединствени.
Написала Миа Анђелков, 4-2.
ОСОБА ДОБРОГ СРЦА
Свако у свом животу има бар једну особу која се по нечему издваја од других. Ја имам једну која је посебна,другачија и добра срца.
Гледајући своју браћу, сестре и себе, једина која нас је увек све подједнако волеле, јеста моја бака Славица. Највише код ње волим што није никог одвајала и што има љубави за све нас.
Она је јако вредна и много ради да би нам пружила све што пожелимо. Ако неко не може и неће, она нам то увек испуни.
Нема пуно времена за играње са нама, али увек то брзо надокнади и пружи нам тада најлепше авантуре. Себи је увак најмање битна. Кад она има, сви око ње имају. Воли да помаже и поклања другима. Није увек као друге баке, кад је наљутимо зна да нас казни, али мени то никад није сметало.
Поред родитеља, највећи ослонац ми је моја бака. Она је мој борац и мој херој.
Написала Николина Божанић, 4.-2.
ОЛДАНИНИ ВРТОВИ
Олдана је девојчицу ухватила за руку и питала је да ли би желела да буде као она и да упозна њене другарице. Девојчица је била пресрећна што ће бити као Олдана.
Вила је уперила свој чаробни штапић према девојчици.Девојчицина плава коса везала се у два репића, на себи је имала прелепу жуту хаљиницу и сребрна крила. Њене ципелице као златни пупољци светлеле су на небу и блистале на Сунцу. У руци је и она имала свој чаробни штапић. Олдана је позвала своје другарице да упознају нову вилу. Девојчица је одушевљено гледала у мале, разигране, враголасте виле ако лете око ње. Виле су јој одале тајну да највише воле да посматрају игру лептира. Све су се натопиле дугиним бојама и те боје пренеле на цвеће и поља. Тако су љубичастом бојом обојиле љубичице, жутом маслачак, а зеленом поља.
Девојчица је била пресрећна што је упознала виле,али је морала да се врати кући јер се мама и тата враћају са посла.
Написала Ивона Жегарац, 4.2.
Јелена Јовановић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs