Школска 2019/2020. година

Заборављене игре и вештине

 Дана 14.9.2019. лета у насељеном месту Плочици одржано је такмичење у играма и вештинама које се у данашње време не популаризују, па са правом у наслову стоји „заборављене“. Плочичани се годинама труде да их врате на игралишта и у паркове барем на један дан и, судећи по посећености, заиста и успевају у томе. Зврцање сличица на банак, гађање праћком, крајцарице, кобасичари, тапке, прављење и преношење бунара од шапурина, терање точка – само су неке од дисциплина у којима су се снаге огледале.

Такмичењу се приступало индивидуално и тимски – по троје, а свако се могао пријавити за учешће у двема играма.
Од 15 ученика из ОШ „Ђура Јакшић“ највише успеха имали су Илија Керац, Вук Аврамовски и Божидар Јевтовић, који су тимски освојили медаље за 1. место у кобасичарима (гађање куле од црепова комадима црепа) и Марија Пивљаковић, Ања Кубуровић и Стефан Богдановић, који су освојили 3. место у прављењу и преношењу бунара од шапурина.

Читав догађај праћен је послужењем од стране домаћина у виду разних слатких и сланих посластица и пића, а многи су први пут пробали традиционални војвођански специјалитет  хлеба и масти. Сви заједно били смо очарани гостопримством и атмосфером коју су изградили директорка, колектив и ученици  ОШ „Ђуре Филиповић“ и плочочки представници локалне самоуправе.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs