Школска 2020/2021. година

Обележавање Светог Саве, школске славе

Свечано и тихо протекла је овогодишња прослава школске славе. На церемонији резања колача, у фискултурној сали, присуствовали су само отац Душан, директор, наставници предметне и разредне наставе, као и по један представник сваког одељења 7. и 8. разреда. Остали ученици су са својим одељењским старешина, тј. учитељицама, у две групе, имали ЧОС на коме су причали о лику и делу Светог Саве. На почетку сваког часа ученицима се, преко разгласа, обратио директор школе честитајући им славу и објављујући имена овогодишњих добитника похвалнице „Свети Сава”. Награђене ученице су Ива Петровић (IV/1) и Емилија Девић (VIII/1). Оне су се истакле одличним успехом и примерним владањем, такође су допринеле стварању позитивне атмосфере у школи и учестовале су на многим наставним и ваннаставним активностима које афирмишу школу.

Топлини овог празника у школи допринела је химна посвећена Светом Сави, која је до посетилаца допирала већ на самом уласку у школу, а емитовала се са екрана у школском холу током целог дана, као и незаобилазне переце које су, као редовно следовање сваком ђаку, чиниле овај празник потпуним, без обзира на околности.

Иако је овогодишња свечаност протекла уз многа ограничења у циљу очувања здравља свих нас, то нас није спречило да осетимо дух овог великог школског и црквеног празника.

Свим ученицима, наставницима и верницима Српске православне цркве желимо срећну славу!

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs