Школска 2020/2021. година

Иновативни и угледни час корелације биологије, хемије и грађанског васпитања -Утицај загађивача на животну средину и еколошка права-

У понедељак 24.5.2021. одржан је иновативни и угледни час корелације биологије, хемије и грађанског васпитања са ученицима 8-2 на тему загађујућих материја и заштите животне средине. У овој иновацији учествовали су и ученици 8-2 који су се укључили путем Гугл састанка. Час су осмислисле и одржале наставнице: Ана Ритопечки, Маја Обрадовић Вукосављевић и Ана Албу Савић.

 У уводном делу часа ученици су се подсетили извора и механизма загађења средине, као и последица. Овде смо повезали знање из биологије и хемије. Ученици су се потом поновили најважнија еколошка права, права дискусије и начин доношења одлука на локалном нивоу. Овим смо повезали знање из биологије и грађанског васпитања.

  Ученици су извлачили своју улогу у радионици: локално становништво и становништво региона, Савез еколога и Регионални туристички савез, локално политичко руководство и представници Владе. Ученицима су дате инструкције за рад и чињенице о изградњи цементаре. Ученици су осмислили аргументе за и против изградње цементаре. Формиране су две групе ученика и свака група је донела своју одлуку и образложила је.

 Наши циљеви били су: промена става и угла гледања на проблем равнотеже у природи и освешћивање процеса доношења одлуке, посебно у ситуацијама где се сударају интереси различитих група.

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs