Школска 2020/2021. година

Пројекат "Keep calm and wash your hands"

Пројекат "Keep calm and wash your hands" је покренула наша колегиница Марија Станојоска у жељи да нас све повеже и забави у тешким тренуцима када смо сви били изоловани и затворени у кућама.

У пројекту су учествовали ученици од 1. до 8. разреда наше школе.

И како само име пројекта каже “Keep calm and wash your hands”, деца су уживала у прављењу једне поруке на језику који у школи уче или га већ знају, при чему су могли да употребе језик који желе. На нашим шареним порукама ређали су се енглески, немачки, румунски, мађарски, руски, италијански, албански, шпански, јапански, кинески, бугарски и многи други језици.

Циљ пројекта је пружање подршке свима који се труде у овој ситуацији, а то су доктори, медицинске сестре, наставници, војска, полиција, фармацеути, продавци, родитељи, баке, деке, ваши другари... и примена њихових савета како бисмо показали свима да се придржавамо и трудимо.

Шта је деци било потребно?
Добра воља пре свега, папир, лепак, гранчица или сламчица, можда маказе, фломастери или бојице.

Пројекат је реализовао актив за стране језике ОШ "Ђура Јакшић" који чине наставнице Марија Станојоска, Ана Албу Савић, Маријана Виријевић, Јелена Антонијевић, Корнелија Антић, Венера Арсенов Бојовић и Оља Новокмет.


marijastanojoskaОвај филм посвећујемо нашој драгој колегиници Марији Стајоноској која је трагично преминула. Хвала јој за дивне тренутке и колегијагијалност, као и сву пажњу коју је посветила нашим ученицима.

 Носићемо је у срцима заувек.

 


 


Рад Марије Накић, ученице 8. разреда


 

 DIploma KCAWYH


 Оља Новокмет и Ана Албу Савић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs