Школска 2020/2021. година

Негујмо праве вредности – обележавамо Светски дан љубави према кућним љубимцима

„Човек само срцем добро види. Суштина се очима не да сагледати!“ једна је од снажих порука из „Малог Принца”.

Крајем прошлог полугодишта радили смо овај пројектни задатак и ваши радови су нам били врло инспиративни. Позвани сте да погледате кратки филм Џејкоба Фреја „Поклон“ који је заснован на стрипу  „Савршенство“ Фабиа Коале.

Тражили смо од вас да размислите о правим вредностима живота и да се подсетите шта значи бити хуман или имати емпатију према некоме или нечему.

Задаци су били  да напишете страницу дневника – ове задатке нећемо презентовати зато што су лични, следећи задатак је био написати своју причу на тему „Поклон“ или  нацртати стрип на исту тему и последњи задатак био је направити презентацију или постер којим би подигли свест о окрутности појединих људи или организација према животињама.

Припремили смо презентације ваших предивних радова са жељом да вас подсетимо на Светски дан љубави према кућним љубимцима који се обележава 20. фебруара свуда у свету.

Ана Лукић  Андријана Кечина  Исидора Богдановић   Милица Немет Огњен Јовановић
 Андреј Вакић  Емилија Девић  Лана Јовановић  Милица Раденковић Тадија Поповић
 Андрија Будимлић  Филип Живанов  Максим Адамов  Нина Миливојев  

Сваки одговоран власник брине о свом љубимцу свакодневно и није му потребан посебан дан за то, али је Светски дан љубави према кућним љубимцима леп повод да се подсетимо колико нам значи присуство љубимаца у нашим животима.

 The Present comic by FAbio Coala

Ана Албу Савић и Оља Новокмет, наставнице грађанског васпитања

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs