Школска 2020/2021. година

Наша школа на мапи света

На овом пројекту (LITERATE TWINNERS) се увелико ради, такође, покушавамо да заинтересујемо што више ученика за овај вид савременог, креативног и самосталног учења. Циљ пројекта је да се ученици дигитално описмене. Док су писање и читање основ класичне писмености, овладавање дигиталном писменошћу је потреба новог доба јер подразумева не само читање и писање садржаја на интернету, већ и коришћење веб-алата, као и критички однос према информацијама које се нуде на интернету. Ми желимо да научимо ученике како да користе интернет на најбољи могући начин, истовремено избегавајући опасности које вребају. Децу не треба ограничавати када је у питању коришћење интернета, већ разговарати са њима, слушати их и разумети њихове потребе.

Употребом ThingLink веб-алата направљена је карта света и означене су школе које учествују у овом пројекту. На карти је и наша школа, можете је пронаћи на следећем линку: https://www.thinglink.com/card/1417618487639015426

Један од савета који дајемо својим ученицима, а који бисмо желели да они усвоје, је да не деле своје фотографије на интернету. Из тог разлога у овом пројекту уместо њихових фотографија користимо аватаре који су генерисани преко веб-алата Pixton, који се иначе користи у образовне сврхе. Уз помоћ овог алата може се креирати виртуелна учионица, као и виртуелни ликови који могу послужити за осмишљавање лекција, а ученици могу да ураде домаћи задатак. На крају текста, у прилогу, је слика разреда.

У оквиру овог пројекта обележили смо два значајна дана/датума – Дан заштите личних података на интернету, 28. јануара, и Дан сигурнијег интернета, 9 фебруара.

Ана Албу Савић
Оља Новокмет
Адриана Данилов

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs