Школска 2020/2021. година

Приступ школском систему за учење на даљину - први део (упутство за ученике и родитеље/старатеље)

 

ПРИЈАВА УЧЕНИКА НА GMAIL
УПОТРЕБОМ ШКОЛСКЕ ИМЕЈЛ АДРЕСЕ

 gsuiteforeducation

УВОД

Наша школа ће као платформу за учење користити G Suit. У питању је Google платформа која обједиљује сервисе као што су Gmail, Google учионица, Google Meet...
Да би ученици добили приступ наведеним сервисима тј. школског платформи, потребно је да користе школску имејл адресу. Школској платформи се не може приступити путем приватних мејл адреса. Ми смо за сваког ученика креирали школску мејл адресу, а у ченици су добили цедуљицу са приступним параметрима.

Упутство за ученике и родитеље/старатеље

Поштовани родитељи/старатељи,
Ваше дете је од одељењског старешине добило цедуљицу на којој се налазе следећи подаци: име и презиме ученика, школска имејл адреса и лозинка.

Зеленим маркером је обележена школска имејл адреса, а наранџастим маркером лозинка. Школску имејл адресу ће ученик користити до краја школовања у нашој школи.

Школску адресу ће ученици користити у оквиру школске платформе како би:

  • приступили Gugl учионицама које ће правити наставници
  • приступали Gmail-у који ће користити за потребе школе
  • вршили видео позиве у оквиру свог одељења (Google Meet сервис)
ПРВИ КОРАК

Да бисмо утврдили да ли су параметри са цедуљице исправни, потребно је да се улогујете на Gmail према следећем видео упутству.

Уколико се успешно улогујете, у вашем Gmail поштанском сандучету дочекаће вас имејл порука „Честитамо, твоја прва пријава је успешна“.  Уколико се упешно пријавите, наш администратор ће добити податак о томе да су ученички параметри исправни и то је за сада то.

Уколико не успете да се пријавите на Gmail употребом параметара са цедуљице, обратите се одељењском старешини, а администратор система ће утврдити у чему је проблем.


 

ДРУГИ КОРАК

Други корак јесте то да наставници оформе своје Гугл учионице и путем школског имејла позову ученике у Гугл учионицу.

Детаљне инструкције о приступу Гугл учионици добићете до краја недеље, а видео упутство за приступ Гугл учионици ће бити објављено на сајту школе.

Гугл учионице за сада нису активне! Молимо вас да сачекате даље инструкције.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs