Школска 2021/2022. година

Дечија недеља 2021.

 Активности којима смо обележили Дечију недељу


1. разред

Ученици првог разреда прошетали су градом уочавајући промене у природи у јесен и обнављајући научено о саобраћајним правилима, уживали уз музику Миње Суботе, писали лепе поруке бакама и декама, играли се, дружили и направили заједнички плакат.

Вања Рајић


2. разред

Ученици другог разреда су ову Дечију недељу провели веома лепо. У понедељак смо искористили леп дан и били у шетњи Играли смо се али и уочавамо шта је то ново донела јесен. У уторак смо правили плакат Обавезе и права. Среда је била посвећена Мињи Суботи и његовом животу и раду за децу. Четвртак је био посвећен спорту и здравој исхрани, ау петак организоване су музичке игре. Све у свему било је лепо и другаци су уживали.

Наташа Николић


3-1 одељење

Ученици 3-1 одељења су обележили Дечију недељу различитим активностима.
Ишли смо у шетњу до Дунавца и Старог града где смо поновили све што смо учили о нашем крају. Правили су плакат ,,Волим, желим", честитку баки и деки поводом Дана старих, писали су лепе поруке друговима.
Час музичке културе посветили смо Мињи Суботи. Посебно желим да истакнем акцију "Друг, другу" којом су обрадовали другарицу Анастасију и њену породицу.

Весна Анђелков


3-2 одељење

Шетња до Дунавца и Старог града

Плакат " Волим, желим..."

Један час у Дечјој недељи, посветили смо нашим старијим, драгим члановима породице, бакама и декама.

Писање лепих порука -  друговима и другарицама.

 

Марија Поповић


 4. разред

Писање лепих порука - друговима и другарицама 4-1  и  4-2; Плакат волим-желим.

Час посвећен Мињи Суботи (4-1 одељење)

Хермина Ђукић


Продужени боравак

Ове године Дечију недељу обележили смо , у периоду од 4. - 10. октобра, различитим активностима. У нашем боравку правили смо плакат посвећен Мињи Суботи и уживали у његовим песмама .Писали смо поруке, песме , нашим бакама и декама. На крају смо заслужено поделили медаље уз поруку , ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ.

Александра Милошевић


Израда паноа (виши разреди)

Током Дечје недеље свако одељење је осмислило и израдило пано којим је представило атмосферу какву жели да види у свом окружењу. Деца, дечја права, правила понашања, школски мотиви, богат колорит и орнаментика још једном су украсили ходнике наше школе. Овакав облик трајне изложбе даће прилику да се одељења међусобно боље упознају и науче више о позитивним вредностима једни од других .


„Да срце буде пуно“ , „Одељењски плакат“ , "Оригами" ...

У оквиру Дечје недеље ученици су имали прилике да учествују у активности коју сам назвала „Да срце буде пуно“исписивали су у папирним срцима лепе,афирмативне поруке и мисли о друговима и другарицама из одељења,а касније их читали. Овом вежбом јача се лично самопуздање , али се и поспешује другарство у  одељењу. Израђивали смо и својеврсни одељењски плакат - задатак је био израда плаката који карактерише одељење, мотиви су били разноврсни, подсетили смо се и неких од Чланова из Права Детета. Било је и оних спретних руку који су израђивали фигурице јапанском техником оригами. Погледали смо и анимирани филм за малде - На светлосном путу, о нашем великом научнику М. Пупину који је са пашњака стигао до највећих светских признања - постао научењак како сам каже у својој аутобиографији. Детињство је отац човека - сви заједно треба да га учинимо што лепшим, безбрижнијим и бољим.

Маша Вулетић


Mузичке игре

Као и до сада, ученици наше школе, а поводом Дечије недеље, такмичили су се у музичким играма: препознавању дела, композитора, ритмичких мотива и  вештини у "музичким столицама".

Резултат је на крају награђен плакетама првих, других и трећих места.
Честитамо свима.
 
 dn muzigre
 Снежана Качина

 Спортске активности (виши разреди)
 
Повлачење конопца

 Oдбојка - међуодељењско и међуразредно такмичење

Александар Шушулић


Обележавање Дечије недеље на часовима румунског језика и грађанског васпитања

Ученици шестог разреда су на часовима одељењског старешине и грађанског васпитања писали рецепте за пријатељство.
Након што смо научили називе воћа и поврћа, ученици нижих разреда су на часовима румунског језика били мали кувари и правили пице од папира.
 

Ана Албу Савић
 

Игре некада и сада: томбола, не љути се човече...

Час историје и свакодневног живота у прошлости

Јелена Дивнић


Друштвене и онлајн игрице за учење енглеског језика
 
 На часовима енглеског језика током дечије недеље, ученици су играли друштвене и онлајн игрице за учење енглеског језика. Играли смо домине, мердевине и друге игрице које су, поред тога што су биле забавне, пружиле ученицима прилику да покажу своје знање енглеског језика.

 Маријана Илић

 
 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs