Школска 2021/2022. година

Одличан резултат на Књижевној олимпијади: у читању је нада

На овогодишњем такмичењу Књижевна олимпијада (општински ниво), које је одржано у суботу 19. фебруара у Плочици, троје ученика наше школе постигло је одличан резултат: Јана Стојковић освојила је прво место, Нађа Пријовићдруго место, а Новак Келе треће место у конкуренцији ученика 8. разреда. Треба нагласити да ово троје деце до сада није ни имало прилику да се такмичи, осим у петом разреду и то само из језика, а Књижевна олимпијада организује се само за ученике седмог и осмог разреда, при чему је прошле године за седмаке такмичење изостало због епидемиолошких компликација. То је разлог више да овај успех доживимо као још већи, осим оног који би сам по себи требало да се подразумева: треба нам знања, треба нам читање, а понајвише нам треба овакве деце, која су се за ово такмичење спремала у додатно компликованим околностима, будући да су наставу две године похађали у већ познатим околностима, да су последњих недеља у школу долазили тек на други дан, да су читали и учили док су њихови другари уживали у данима празника и распуста и, коначно, због чињенице да им се предметна наставница Данијела Станковић Ћулибрк у финишу припрема разболела од упорног двогодишњег непријатеља пристојног школовања, па је гугл-учионица прискочила у помоћ чак и за ову прилику.

Како год, резултат није изостао, а ни одлично расположење које је пратило ове припреме. Суботње јутро 19. фебруара тако је обележио мали црвени фића, кроз чији се прозор од Ковина до Плочице вијорила застава, а који нам је одвезао и довезао победнике, сјајну децу на коју смо искрено поносни.  Коначно, после две године вратили су нам наду да се читање враћа међ' децу, а можда и да се деца враћају читању. Како било – нека нам књиге отворе нове победе на такмичењима која следе.

Јани, Нађи и Новаку честитамо, желимо им успех у даљем такмичењу, а осталим такмичарима наше школе желимо нове успехе у наредним данима!


Данијела Станковић Ћулибрк

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs