Школска 2021/2022. година

Едукативне апликације на часовима додатне наставе енглеског језика  

Разноврсне едукативне апликације имају за циљ да наставни процес учине интерактивним и омогуће детету да активно учествује тако што ће бити ангажовано и заинтересовано. Ове апликације могу да пробуде радозналост код ученика, могу и да их мотивишу и заинтересују да на неки нови начин покушају да се укључе у наставни процес.

Ми смо на нашим часовима опробали Pixton апликацију.

pixton

Pixton је једноставан алат намијењен изради стрипова. Корисник се може пријавити класичним путем уносом имејл адресе и лозинке.  Корисници млађи од 19 година уместо властите уносе имејл адресу родитеља који затим потврђују кориснички налог. Као додатна мера сигурности, за све кориснике испод 13 година, кориснички налог ће наког потврде аутоматски бити намештен на сигуран начин рада. У нашем случају је наставник, као корисник Pixton апликације, направио посебну учионицу за ученике који путем додељеног линка користе услуге ове апликације. Наставнику су доступни њихови радови и у могућности је да их едитује, исправи и касније презентује.

Након пријаве корисник може одабрати између израде стрипа или лика. Код одабира израде лика кориснику се низом корака омогућује израда лика који касније може користити код израде стрипова, али и као сопствени аватар. Коришћење ове апликације је изузетно приступачно и лако и ученицима пружа могућност да буду врло креативни и да се на нов начин преслишају, презентују или искажу своје мишљење. Ми смо то све пробали и  резултат је био одличан.

Делимо стрипове наших надарених ученика четвртих разреда: Стојановић Павла, Ћулибрк Растка и Богдановић Луке.

Оља Новокмет

наставник енглеског језика

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs