Школска 2021/2022. година

Наша школа у медијима на румунском језику

Говорници румунског језика у Србији, али и шире, редовно се упознају са новостима из наше школе путем недељника „Libertatea”, који путем свог штампаног издања, интернет странице и апликације више пута месечно извештава о новинама и догађајима из наше школе, о успесима наших ђака, нашим пројектима, настави језика, неговању мултикултуралности у нашој школи и сл.

Такође, током другог полугодишта ове школске године, нашу школу посетила је редакција на румунском језику Радија Нови Сад. Тада су са новинаркама Магдаленом Гатејанц и Моником Буја Дамјановић разговарале наставнице Оља Новокмет и Ана Албу Савић, док су своје знање румунског језика показали ученици Јован Новокмет и Дуња Корак, који су рецитовали на румунском језику.

Подсетимо да је ово била друга посета Радија Нови Сад нашој школи. Прошле године нашу школу посетила одговорна уредница редакције на румунском језику, Мариана Олар. Тада су нашу школу представиле наставнице Маша Вулетић и Оља Новокмет на српском језику, а на румунском наставнице Ана Албу Савић и Ана Ритопечки.

У наставку можете послушати како Јован и Дуња рецитују на румунском језику.


Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs