Школска 2021/2022. година

Наши матуранти

Још једна генерација Ђуриних матураната данас је шармантним порукама на белим мајицама, потписаним десетинама имена наставника и другара од којих се растају, поздравила свој последњи дан у основној школи. Петак је посебно организован, па се цела генерација опростила најпре од одељењских старешина, а потом неко време провела са другарима из генерације и са онима који још коју годину остају у школи, после чега су школу напустили организовано и уз пратњу полиције и придружили се матурантима из друге две школе у граду. Дирљиве сцене ни ове матуранте нису мимоишле, што се, као и увек, прелило на наставнике и атмосферу у зборници, јер ови дани нису дани растајања само за матуранте, него и за оне који су их годинама пратили кроз одрастање.

И сад – таман кад су баш како треба – одоше нам!

Остали смо дужни и причу о њиховој екскурзији, на којој су, на велики понос својих одељењских стрешина, али и екипе која је пратила екскурзију, били више него добри, што се дефинитивно не заборавља… Ђурина зборница ће препричавати још једну причу још једне генерације врло драгих ђака, на много начина непоновљивих!

И, док они, сређујући утиске, брижљиво чувају и показују потписе на мајицама, размењују фотографије, а нешто касније покушавају са не много успеха да са себе сперу маркере у разним бојама не би ли се припремили за матуру која се приближава, нама остаје да им пожелимо неколико важних ствари: да свако од њих засија на матурској вечери баш како је желео, да још више засија на завршним испитима, да упишу жељене школе, а најважније – да порасту у добре људе, који ће нас повући у неке лепше дане, бар онакве какав је био овај петак данас! 


 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs