Школска 2021/2022. година

Резултати са такмичења "Willkommen 2022"

Присигли су резултати са такмичења "Willkommen 2022" које је одржано почетком априла. Коначну ранг листу можете погледати на овом линку: willkommen-2022-serbia-results.

willkrezt2

Наша школа је и ове године учествовала на такмичењу које има за циљ да популаризује учење страних језика и развија свест о важности мултикултуралног друштва. Занимљива је чињеница да се сваке године повећава број заинтересованих за ово језичко надметање тако да са поносом можемо да закључимо да смо успели да подигнемо мотивацију ученика у овом смеру. Укупно је учествовало 56 ученика наше школе, сви су показали знања на високом нивоу, а појединцима је измакао пласман у други круг такмичења за бод. Најзапаженије резултате постигли су Растко Ћулибрк, IV-1 ( 4. место) и Митра Ђурашинов, VI-2 (4.место) за енглески језик и Дијана Алијевић, VIII-1 (5.место) за немачки језик, али похвале упућујемо свим учесницима!

Честитамо свим нашим језичарима на одличним  резултатима и показаном нивоу знања и уједно поручујемо: учење новог језика представља нове могућности и нова искуства.

Искористићемо овако лепу прилику да поделимо неке дивне цитате о учењу страних језика:

„Никад нећете разумети један језик ако не разумете барем два“ - Џофри Валенс

„Имати други језик значи имати другу душу“ -Шарлемањ

„Ако разговарате са неком особом на језику који он разуме, ви му се обраћате. Ако са њим говорите његов језик, окренућете се његовом срцу. ”- Нелсон Мандела

Актив наставника страних језика

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs