Школска 2021/2022. година

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе

Округ у гостима код нас

У суботу, 9. априла одржано је Окружно такичење из српског језика и језичке културе, ове године први пут – у нашој школи. Стицај околности које наш округ већ неко време стављају у незгодне ситуације по питању организације такмичења  за ђаке и професоре српског језика и књижевности, овога пута навео нас је да се одлучимо да позовемо ђаке и колеге да одмере своје знање управо код нас. Као и увек када се ради о великим корацима у свету професора и ђака, често невидљивом за очи јавности,  и овог пута је стуб реализације био ентузијазам професора, у овом случају професора српског језика наше школе – Марије Михајлов Ђорђевић, Маше Вулетић и Данијеле Станковић Ћулибрк, али и снажна подршка директора Саше Петровића и свих колега који су показали спремност да својим уделом поделе терет организације овог, не малог, такмичења. Наиме, такмичење је најпре требало да се одржи 2. априла у Великој Греди, потом је померено на 9. април, јер је за 2. април планирана наставна субота, а када је наставна субота померена за 9. април, цела организација почела је да клизи – најпре због планираног искључења струје у Великој Греди, а потом и због бројних такмичења из других предмета, која су планирана за исти дан или исти викенд. Након што смо се одлучили да уђемо у ову организацију и да буџет планиран за прославу Дана школе поклонимо за реализацију овог такмичења, дошло је до још једног померања – за поподневне часове. Тако је наставна субота по одобрењу надлежних институција одржана онлајн, а готово све колеге стављене на располагање организацији такмичења, па су се, симболично, дани школе продужили за још једну недељу – раднију него икад.

За непуне две недеље такмичење је организовано готово до перфекције: од осмишљавања и штампања захвалница и диплома, преко протоколарних активности које су морале бити усклађене са строгим принципима организације, па до дочекивања гостију и ученика и дежурства колега који су своје суботње поподне и вече даривали овом догађају, на чему им се од свег срца на овај начин захваљујемо... Изискивало је све ово много времена и промишљања, још више ангажовања, али је добра воља и весело расположење целу ствар носило до  оног најважнијег – сјајних резултата! Осим што смо успешно угостили безмало стотину двадесет  ђака узраста од петог до осмог разреда, те више од шездесет професора, ученици наше школе постигли су сјајне резултате!

 Милица Петковић, ученица 5. разреда освојила је 1. место  у свом узрасту,

Матеја Мариновић, ученик 6. разреда  2. место, а

Катарина Радивој, ученица 7. разреда 3. место

Душан Гвозденовић и Владимир Лакичевић такође су заузели сјано 5. место у округуС

Задовољство је на тај начин употпуњено на најлепши могући начин, па смо пуних срца до вечерњих сати, уз значајну помоћ колега Душана Симића и Драгане Јаћимовић из Баваништа, остали да попуњавамо табеле и прослеђујемо дан у збир оних које ћемо свакако по много чему памтити.

Још једном се захваљујемо свима на помоћи, подршци и разумевању, а најважнијим и најмлађим учесницима овог догађаја – Милици, Матеји и Катарини – још једном од срца честитамо!

  


 Резултати

01dl1

Преузми резултате 


 Задаци и решења

5. разред

6. разред

7. разред

8. разред

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs