Школска 2021/2022. година

Европски дан језика

Европски дан језика је иницијатива чији је циљ промовисање учења језика,  а коју је у сарадњи са Европском комисијом покренуо Савет Европе 2001. године. Од тада се овај дан обележава 26. септембра широм Европе, ове године јубиларни двадесети пут!

Европски дан језика намењен је свима који желе да се укључе, без обзира на узраст. Наша школа обележава Европски дан језика читав низ година кроз разне активности, али смо сада први пут  регистровали наше активности у оквиру Календара догађаја на на веб-сајту Европског дана језика, тако да ће од сада наше активности бити видљиве ван граница наше земље. 

Овогодишња тема је We are what we eat и наша идеја је да ову тему интегришемо кроз разне области и предмете: кроз српски језик, затим кроз језике које учимо у школи – енглески и немачки, али и кроз језике који се говоре у нашој средини и који се у нашој школи изучавају као изборни предмети - румунски и мађарски језик.  Такође, наш циљ је да представимо што више европских језика и на тај начин афирмишемо учење језика, па је идеја да се у ову акцију укључе сви ђаци који имају знања ван оквира језика који се изучавају у школи.

https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/sr-Cyrl-RS/Default.aspx

skolanamapi

Испред Стручног већа за језике,

Оља Новокмет

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs