Школска 2021/2022. година

Обележавање Међународног дана борбе против вршњачког насиља

Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележава се 22. фебруара ове године у среду, односно овај дан се обележава сваке последње среде у фебруару  под називом „Дан розe мајицаˮ.

Поводом тога, обавештавамо родитеље да ћемо у среду оквиру превентивних активности и заштите од насиља и дискриминације у оквиру школе обележити Међународни дан борбе против вршњачког насиља.

Прича о Дану розе мајица

Широм света се последње среде у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршку дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама широм света.

Стручни актив разредне наставе

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs