Школска 2021/2022. година

Дан школе

У четвртак 6.4.2023. у позоришној сали Центра за културу свечано је обележен Дан ОШ "Ђура Јакшић".

Музичко-поетско вече у први план ставило је ученике и њихова достигнућа и таленте. Програм је сачињен од поезије којом су се рецитатори већ представили на недавно одржаном такмичењу "Песниче народа мог" и музичких композиција припремљених на настави музичке културе и у музичким школама. Наставница румунског језика Ана Албу Савић са ученицима четвртог разреда припремила је две рецитације на румунском језику. Школски хор представио се са три нумере, међу којима је и Химна школе осмишљена у сарадњи ученика и наставнице музичке културе Снежане Качине. Поред ње, у оубличавању и припреми ове вечери учествовале су наставнице Оља Новокмет, Данијела Станковић Ћулибрк и Марија Михајлов Ђорђевић. Ученице које су водиле програм Бојана Киферов, Сара Максимовић, Уна Николић и Јана Михајловић дале су посебан шарм вечери.

По завршетку програма, гостима у публици кратким говором обратила се и директорка школе Јелена Дивнић, након чега је уследила подела похвалница за достојно представљање школе у текућој школској години. Шездесет осам ученика се нашло на бини поред директорке са похвалницом у руци и то је лепа слика којом се свечани део вечери завршио.

Прослава Дана школе наставила се у Галерији Центра за културу, где су уз послужење присутни могли да уживају у изложби ликовних радова наших ученика насталих уз менторство наставника Јовице Атанацкова.


 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs