Школска 2021/2022. година

Ђурин 2. Мали градски фестивал науке под слоганом „Оствари контакт“

 И ове године у организацији ОШ „Ђура Јакшић“ уприличено је дружење ученика осмих разреда у оквиру Малог градског фестивала науке. Да наука није баук показали су тог 3. априла осмаци из четири школе. Гости су нам били ученици основних школа „Ј.Ј.Змај“, „Д. Максимовић“ из Ковина и „Ђ. Филиповић“ из Плочице. Тема овогодишњег фестивала били су извори енергије, односно алуминијум-ваздух батерије.

Нашу школу представљали су ученици осмог разреда: Огњен Јовановић, Андреј Вакић, Тадија Милошевић, Огњен Ђорђевић, Стефан Митровић и Страхиња Николић, предвођени наставницама Аном Ритопечки - наставницом физике и хемије задуженом за организацију саме радионице, и Ољом Новокмет - наставницом енглеског језика, задуженом за промоцију фестивала.

Фестивал је ове године замишљен у виду радионица. Свака екипа је направила своје батерије, а затим су ученици увезали своје батерије и добили довољно јак извор енергије да диода засветли. Добра воља и жеља да се научи нешто ново допринела је изванредној атмосфери, а контакт је остварен у сваком смислу.

Ана Ритопечки-наставник физике и хемије
Оља Новокмет-наставник енглеског језика 


Ана Ритопечки-наставник физике и хемије
Оља Новокмет-наставник енглеског језика 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs