Школска 2021/2022. година

Традиционално дружење „Jакшића“ и пензионера

У оквиру обележавања Дечје недеље, једна од активности која је постала традиција, дужа од деценије, била је и посета ученика Основне школе „Ђура Јакшић“ Дому пензионера. У понедељак, 3. октобра група ученика дружила се са најстаријим суграђанима  играјући шах  и друштвене игре. У име домаћина обратила се председница Удружења пензионера Драгица Радмановић, а у име ђака и колектива Маша Вулетић и Марија Михајлов Ђорђевић, професорке српског језика и књижевности.

За ову прилику ученице  Сара Максимовић и Уна Николић су припремиле  пригодне рецитације. Такође, литерарним радовима ученице Нађа Рнић и Марија Вујичин обрадовале су своје најстарије суграђане. Прочитани радови део су конкурса Повереника за заштиту равноправности, који је реализован у сусрет Међународном дану старијих.

Овакав вид дружења је веома важан јер код деце и младих буди хуманост и алтруизам, а старијим суграђанима, верујемо, улепшава дане и на најлепши начин их разгаљује,  те ћемо настојати да се ова традиција негује и у будућности.

Маша Вулетић и Марија Михајлов Ђорђевић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs