Школска 2021/2022. година

Наша бронза на  „Кенгуру без граница“

Наш ученик 2. разреда Јован Новокмет у недељу 11.6.2023. учествовао је у финалној фази међународног математичког такмичења „Кенгур без граница“, које се одржало на Природно-математичком факултету у Крагујевцу.

На овај ниво такмичења Јован се пласирао тако што је на претходном нивоу освојио сребрну медаљу и истакао се као најбољи представник наше општине. Огроман је успех био и стићи до овог нивоа, где је од почетних  27500 учесника право на учествовање остварио само 1%, што је у поздравном говору истакла и представница Друштва математичара Србије Слађана Димитријевић.
Јован је и овом приликом заблистао освојивши 75 поена од могућих 90, чиме је остварио право на треће место и бронзану медаљу у категорији другог разреда.

Његови утисци након овог такмичења  изузетно су позитивни, како због личног успеха, тако и због одличне организације и пријатне атмосфере, што га мотивише да настави да прати овај пут и догодине похрли ка златној медаљи. Свакако, у складу са његовим неоспорним талентом и радом, у ком му је подршка учитељица Валентина Жеберан, желимо му да то и достигне.

Марија Михајлов Ђорђевић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs