Школска 2021/2022. година

Промоција романа „Два света”

У четвртак 1.12.2022. у Градској библиотеци CВук Караџић” одржана је промоција романа „Два света” Луке Јерковића, свестраног шеснаестогодишњака из Вршца.

Ненад Петковић, диригент ковинског Хора духовне музике „Искон”, као један од организатора, позвао је ученике наше школе да узму учешће у овом занимљивом догађају. У пратњи наставнице Марије Михајлов Ђорђевић, у заказано време, упркос киши и ненаставном дану, Ђурини ученици су попунили места у дивном амбијенту дечјег одељења библиотеке.

Eпско-фантастични оквир радње романа, оригинално осмишљени ликови и феномен измишљених језика купили су пажњу гостију. Лукина изузетна личност, младе године и чињеница да је овај роман писао још као ученик осмог разреда додатно случај чине фасцинантним. Разговор са њим водила је директорка библиотеке Ивана Јованов, критички приказ романа са присутнима поделила је Марија Михајлов Ђорђевић, а свој утисак и коментар изнео је Никола Љубоја, професор српског језика у пензији и аутор два романа.

Лукини родитељи и брат су на свој начин представили овог младог писца, што је допринело осећају фамилијарности и топлине међу присутнима.

Наши ученици су се такође укључили у разговор са бројним питањима и коментарима.

Прилика да купе књигу, приближе се Луки и направе заједничке фотографије подигла је узбуђење на виши ниво. Почетак и крај званичног дела разговора употпуњени су музиком - Александар Јерковић, Лукин отац, свирао је на гитари тему  „Арвидово путовање”, инспирисану авантуром главног јунака романа.

Уз послужење, пред растанак и полазак кућама, подељени су утисци да је целокупан доживљај био заиста сјајан.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs