Школска 2021/2022. година

Радио-драма за јубилеј Душка Радовића

Душан Душко Радовић, једна од најзначајних књижевних личности наше културе, родио се 29.11.1922. (у Нишу), па се ових дана разним активностима широм Србије обележава стогодишњица његовог постојања.

У нашој школи у част овог великана, а на радост свим љубитељима и поштоваоцима његовог дела, снимили смо у студију ковинског "Радиo Буса" радио-драму "Како су настале ружне речи", коју је Душко Радовић написао 1960. године. Текст су читале ученице осмог разреда Сара Максимовић и Уна Николић и ученици шестог разреда Вукашин Стојадинов и Младен Стефановић. За ову сврху ученици су у сарадњи са наставницом Маријом Михајлов Ђорђевић адаптирали текст скративши га. Читаву ствар не бисмо могли да спроведемо у дело без Обрада Браце Михаиловића, који нас је угостио у просторијама "Радио Буса", снимио читање и монтирао драму са свим пропратним елементима.

Овом приликом захваљујемо се Браци, а свима који се питају како су настале ружне речи, препоручујемо да послушају нашу малу драму и сете се Душка Радовића и његовог непоновљивог смисла за хумор.Аудио запис


 

Марија Михајлов Ђорђевић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs