Школска 2021/2022. година

Успешно реализована обука „Учимо сви заједно - квалитетно образовање за сву децу“

Наша школа једна је од 200 школа у Србији која је учествовала у пројекту „Учимо сви заједно - квалитетно образовање за сву децу“. Циљ пројекта јесте обезбеђивање једнаког приступа и квалитета образовања за децу из осетљивих група кроз подршку деци, наставницима и стручним сарадницима у школама.

Запослени наше школе који су се пријавили за учешће у оквиру обуке су в. д. директора школе Јелена Дивнић, школски педагог Иванка Момиров и наставници Оливера Милер Здравковић, Ана Ритопечки, Маша Вулетић, Ољља Новокмет, Саша Петровић, Марија Михајлов Ђорђевић, Ана Албу Савић и Јована Крстић, Маријана Илић и Наташа Николић.

Запослени, који су успешно завршили онлајн део обуке, присуствовали су финалном делу који је 16. децембра 2022. године одржан у нашој школи. Током обуке, наставници су се упознали са принципима на којима се заснива диференцијација наставе и учења, препознали су улогу и значај диференцијације наставе и учења у контексту инклузивног образовања и унапредили своје компетенције за планирање и примену диференциране наставе, кроз читање и анализу приручника, припрема за час колега, размену искуства и мишљења, као и бројне друге задатке и активности. Централни део обуке био је резервисан за радионицу која се односила на планирање диференциране наставе. Очекивани исходи су унапређени квалитет инклузивне образовне праксе, планирања и пружања подршке деци којој је потребна додатна образовна подршка.

Овом приликом желимо да похвалимо Биљану Михаиловић и Светлану Комленовић, предаваче које су нас у изузетној радној атмосфери провеле кроз осмочасовну обуку.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs