Школска 2023/2024. година

Са 12. Међународног такмичења страних језика "Willkommen"

willkommen poster 2024NEW У суботу, 2. марта 2024. године, у нашој школи одржано је 12. Међународно такмичење страних језика "Willkommen". Поред наших ученика од трећег до седмог разреда, угостили смо и ученике ОШ "Јован Јовановић Змај" и њихову наставницу  Драгану Јаћимовић. Ученици су радили онлајн тест у информатичкој учионици под пажљивим оком наставника информатике Милоша Лалића. Школа неколико протеклих година учествује на овом такмичењу и има запажене резултате. У првом кругу такмичења, осим теста, ученици су писали и есеј на задату тему према узрасту, а све у истомк дану. Есеј се, подсетићемо, вреднује у приликама када већи број ученика има једнак број бодова, чиме се добија прецизнији пласман на табели.

Резулати овог такмичења пристигли су током распуста, па је ово прилика да успехом наших ученика отпочнемо нови период такмичења најбољих. Са овог такмичења издвојићемо резултате оних који су се у овој прилици показали као најуспешнији, а комплетнију слику резултата можете погледати у приложеној табели, као и путем линка на сајту организатора који је на овај начин и рангирао ученике.

У категорији ученика 3. разреда најуспешнији ученици наше школе су:
Јован Новокмет – 2. место,
Урош Ђондовић – 3. место,

Oбојица ученика пласирала су се у други круг такмичења.

Од ученика 4. разреда запажен број бодова на табели има ученик Никола Станисављев – свега три бода мање од максималних 50, али је, због великог броја ученика са значајним бројем освојених бодова на тесту, Никола шестопласирани.

Сличну ситуацију имали смо у категорији ученика 5. разреда, где је ученица Сара Додић освојила на тесту 48 од максималних 50 бодова, али је заузела 5. место, јер су есеји превагнули од ученика са већим бројм бодова. Такође, одличан резултат у овој категорији бележи и наш Немања Вукчевић, који је освојио 46 бодова.

Најбољи резултат ученици наше школе постигли су у категорији 6. разреда:
Тара Лукић – 1. место са максималним бројем поена и
Растко Ћулибрк – 1. место, обоје пласирани у наредни ниво такмичења.


will Snimak ekrana 2024 04 04 083331 copy


Честитамо свим учесницима и њиховим наставницама Ољи Новокмет, Маријани Виријевић Илић и Оливери Милер Здравковић, које су и реализовале ово такмчење у нашој школи, а ученицима пласираним за другу рунду желимо пуно среће!!!

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs