Школска 2023/2024. година

„Заједно и безбедно кроз детињство“

У оквиру програма сарадње са полицијом, у нашој школи су у среду, 7.2.2024. одржана предавања од стране припадника различитих одељења полиције, којима су за друго полугодиште планом обухваћени ученици трећег и четвртог разреда и шестог и осмог разреда. Ове радионице одржане су у склопу пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, који је већ реализован са једним бројем ученика у првом полугодишту, а сада се наставља у школама целе општине, од којих је прва радионица одржана управо код нас.

 Млађи ученици дружили су се са саобраћајцима и ватрогасцима и од њих кроз низ интерактивних процеса научили неке од начина да се заштите у саобраћају и у приликама које подразумевају реакцију ватрогасаца и саобраћајаца.

Старији ученици – најпре шести разред, а потом и осмаци, имали су предавања које су подржала одељења криминалистичке полиције и полиције за опште послове. Презентујући различите облике насиља и дискриминације који се око нас јављају, у живом разговору ученици су опоказали висок ниво познавања опасности којима могу да буду изложени, а сазнали и неке нове начине како могу да се заштите. Посебно занимљив био је део у ком су се ученици такмичили у квизу, који је најбољима обезбедио беџеве, за који су се ученици озбиљно потрудили. Врло пријатна атмосфера и лепа сарадња нешто је што је један од главних утисака после ових радионица, а најважнији је да своје ђаке заштитимо сви заједно у свету који је, уверили смо се, постао све мање безбедно место.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs