Школска 2023/2024. година

Двестагодишњица рођења Бранка Радичевића

У среду 27.3.2024. у Библиотеци "Вук Караџић" у Ковину, у поподневним часовима, пригодним програмом обележена је двестагодишњица рођења великог српског песника Бранка Радичевића.

Кратку презентацију као оквир програма и избор поезије за ову прилику направила је наставница српског језика Марија Михајлов Ђорђевић, а у програму су учествовали ученици наше школе и учитељица Јелена Јовановић, као музичка подршка - свирала је клавијатуру и припремала певаче и певачице за наступ.

branko 2024 03 29 230411Преузми презентацију

За вођење презентације и најаве наступа биле су задужене ученица осмог разреда Бојана Киферов и координаторка програма. Гитарском композицијом "Анданте" у извођењу Јована Новокмета започето је ово књижевно поподне. Уследило је говорење и певање Бранкових познатих лирских песама: ученици трећег разреда представили су се као рецитатори - Андреј Пeтровић са песмом "Циц" и Јован Новокмет са песмом "Певам дању, певам ноћу" ; четвртакиње Милица Аџић, Лена Половина и Хана Арко и Јана Стефановић из петог разреда певале су са учитељицом Јеленом "Певам дању, певам ноћу", при чему им се придружио и Јован Новокмет; Растко Ћулибрк из шестог разреда читао је са осмакињом Бојаном Киферов одломак поеме "Ђачки растанак"; Миа Анђелков, Анита Ненадић и Марија Вујичин, ученице осмог разреда, певале су "На студенцу" заједно са својом некадашњом учитељицом Јеленом. Свако од њих био је сјајан у свом извођењу и на најлепши начин дао допринос овом јубилеју.

У причи о животу и делу великог човека и књижевника уживала је публика сачињена од ученика и запослених у ОШ "Ђура Јакшић", родитеља и пријатеља учесника у програму и наших домаћина - колектива библиотеке. Леп повод, пријатна атмосфера и диван амбијент сваки овакав сусрет чине посебним ужитком.Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs