Школска 2023/2024. година

Окружна такмичења: историја, физика, хемија, математика и атлетика

Историја

На Окружном такмичењу из историје, одржаном у недељу, 21. априла у Панчеву, наш ученик Петар Mилојков освојио је друго место и пласирао се на републичко такмичење, које ће се одржати 11. маја у Пироту. То је још један од великих успеха и још један од наших представника на републичким такмичењима, што нас чини веома поносним! Ученика jе припремала наставница историје Анита Душанић, уз несебичну помоћ директорке школе Јелене Дивнић, која воли да подржи ове припреме, јер је сама професор историје. Тако здружени, остварили су изузетан успех, а у овој прилици пожелећемо им пуно среће 11. маја у Пироту!


Физика

На Окружном такмичењу из физике, одржаном у Долову 10. марта такође су наши ученици постигли одличне резултате. Теодора Милошевића и Растка Ћулибрка је делило је тек поен или два до трећег места по бодовима, а Лука Богдановић освојио је 3. место. Сва тројица су ученици шестог разреда и сва тројица су били пласирани на окружни ниво такмичења, освојивши веома запажен резултат на општинском такмичењу (Растко Ћулибрк и Лука Богдановић 1. место, Теодор Милошевић 2. место). На општинском нивоу је и Милица Петковић освојила 2. место, а Душан Гвозденовић, ученик 8. разреда био је најбољи у општини и, осим тројице шестака, пласиран на окружни ниво, на ком је освојио 3. место!

Према сведочењу наставнице Ане Ритопечки, која је ове ученике спремала за такмичење, ово недељно преподне обележено је одличним расположењем у екипи, па је самим тим и успех био незаобилазан.


Хемија

Следило је Окружно такмичење из хемије, на које је ученике такође водила Ана Ритопечки, и заједно са својим ученицима, по обичају, такође постигла значајан успех. На овом такмичењу учествују ученици 7. и 8. разреда и у обе категорије бележе се одлични резултати: Милица Петковић, ученица 7. разреда освојила је 2. место, а Душан Гвозденовић, ученик 8. разреда поновио је успех са окружног из физике, освојивши 1. место и поново пласман на републичко такмичење. Овакав успех и посвећеност раду свакако је за похвалу, а из наше перспективе још један разлог за велики понос!


Атлетика

Окружно такмичење из атлетике одржано је 23. априла у Вршцу, где су наши ученици такође постигли завидне резултате.

  1. Јана Стефановић, ученица 5. разреда, место у бацању кугле
  2. Дуња Илић, ученица 6. разреда, место у скоку у вис
  3. Михајло Топаловић, ученик 6. разреда, место у трчању на 600 метара

Похвале за успешни наступ добили су и следећи ученици: Тијана Брањеско, Алекса Радоман, Стефан Радованов, Нина Зафировић, Анита Ненадић и Лука Журжинов.

               Ученике су спремали наставници физичког и здравственог васпитања Емилија Шушулић, Горан Јеремић и Ања Кирилов, која је уједно и била пратња деци на овом такмичењу.

               Тако су нас и наши спортисти обрадовали овим сјајним успесима, па честитамо и њима и њиховим наставницима, који су своје време посветили њима – од вежбања, преко систематских прегледа на које су их  водили, до такмичења на којима су их бодрили на свој весели, спортски начин.

               Браво за све!


 Математика

Остали смо, такође, дужни да објавимо и сјајне успехе наших ученика са још једног такмичења: на Окружном такмичењу из математике, одржаном у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Качареву 16. марта, наши ученици су такође нанизали значајне успехе. Четворо ученика је на том такмичењу одмеравало своје знање представљајући нашу школу и сво четворо постигло запажен успех. Никола Станисављев, кога је спремала учитељица Јевросима Ромић, иначе ученик 4. разреда, похваљен је, Милица Петковић, ученица 7. разреда освојила је 3. место, под менторством наставника Братислава Новокмета, а Душан Гвозденовић, ученик наставника Гојка Ролића, а иначе дечак који завршава ових дана 8. разред и који нас је успешно представљао годинама уназад на многим такмичењима, такође је освојио 3. место.

Најбољи успех постигао је наш ученик 3. разреда Јован Новокмет, који, осим што је освојим прво место у округу, може да се похвали и максималним бројем бодова освојеним на овом такмичењу: 100! Јовану је за апсолутну победу помогла и његова вредна учитељица Валентина Жеберан.

Ово је озбиљно велики успех за ово, иначе врло захтевно такмичење и тим пре је успех већи и значајнији. Зато свима од срца честитамо!


Овим су завршена сва окружна такмичења, а резултати су нам више него сјајни! Нека од републичких такмичења на којима су наши ученици учествовали већ су одржана – такође са сјајним резултатима, а нека нас, како се из овога види, тек чекају. Већ сада имамо разлога да будемо поносни, јер, на основу овога што смо до сада имали, не памтимо да је било толико награђених ученика и толико успеха какве смо имали ове године. То је наш једини одговор на запитаност шта се дешава у Ђуриној школи. Ово је једини начин на који ћемо сваки пут одговорити – чиста образа, без лажи и са правим аргументима. Ови наставници и ова деца су најбољи аргументи за оно шта смо изабрали да радимо и како то чинимо!

Свим ученицима и њиховим наставницима од срца честитке од стране целог колектива школе!

На крају желимо да се захвалимо и родитељима због своје несебичне подршке, а још више због свести о важности онога што заједно са њиховом децом радимо за свеукупни бољитак, што доприноси овако лепој атмосфери из које је овај успех и дошао!

Свима хвала!

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs