Школска 2023/2024. година

Општинска смотра рецитатора

У петак 15.3.2024. у позоришној сали Центра за културу у Ковину одржана је Општинска смотра рецитатора “Песниче народа мог“ на којој су учествовали и ученици наше школе.

Млађе разреде представили су Каја Труја, Андреј Петровић, Јован Новокмет и Срна Максимовић, а старије Јана Стефановић, Дуња Корак, Растко Ћулибрк, Елена Табашевић, Милица Трипковић и Бојана Киферов.

Подршку у интерпретацији песама ученици су у школи добили од својих учитељица Александре Милошевић, Јевросиме Ромић, Вање Рајић, Валентине Жеберан и професорки српског језика Гордане Ђоковић, Данијеле Станковић Ћулибрк и Марије Михајлов Ђорђевић, које су их и довеле на такмичење, али свакако не треба занемарити ни помоћ и допринос чланова породице.

Већина учесника има ранија искуства са јавним наступом у рецитовању или глуми, па су се нашли на свом терену и то је такође допринело  резултатима. Први пут на сцени био је само ученик трећег разреда Андреј Петровић, који је изнетом емоцијом купио потпуну пажњу публике и снажан аплауз, али стручни жири његов наступ није уврстио у најбоље. Поред његовог, сјајни наступи петакиња Јане Стефановић и Милице Трипковић такође су остали без диплома овај пут. Разочарање и осећај неуспеха често су пратиоци овог типа такмичења, али свако ко је ту стигао поседује известан таленат и заслужује похвалу за рад и спремност да тај таленат уобличи и прикаже - зато ми прво похваљујемо њих којима је тамо измакла жељена потврда.

Похвалнице жирија добили су наступи првакиње Каје Трује, која је својим сјајним извођењем "отворила" такмичење, и Елене Табашевић, ученице шестог разреда која је имала снажан и самоуверен наступ.
На следећи ниво такмичења пласирали су се ученици чији су наступи објективно оцењени као најбољи; ученик трећег разреда Јован Новокмет и ученица четвртог разреда Срна Максимовић из млађих разреда и петакиња Дуња Корак, шестак Растко Ћулибрк и осмакиња Бојана Киферов из старијих имаће прилику да се суоче са још већом конкуренцијом и захтевнијим жиријем. Потврђени квалитет њихових интерпретација је свакако на њиховој страни, а ми их испраћамо са жељом да наставе линијом успеха.


pogopst74589547389340

Програм општинске смотре рецитатора


 


Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs