Школска 2023/2024. година

Поучан час медијске писмености у оквиру дечије недеље: добре и лоше стране интернета

Blue And Yellow Illustrated Movie Night Invitation PosterУ склопу дечије недеље, ученици су дубоко су заронили у свет интернета кроз филм “Tagged". Ово необично патовање представљено је не само као забава, већ као поглед на добре и лоше стране виртуелног света.

Наставници и ученици окупили су се у учионици енглеског језика, где је час започет презентацијом на тему медијске писмености. Главни фокус био је на филму "Tagged", који је бацио светло на изазове које интернет може понудити.

Гостујуће наставнице, Марија Михајлов Ђорђевић, Данијела Станковић Ћулибрк и Ана Албу Савић, истакле су важност разговора о безбедном коришћењу интернета. Свака од њих је делила своје ставове и искуства са ученицима, доприносећи атмосфери и образовној вредности овог догађаја.

Након гледања филма, ученици и наставници седели су као за округлим столом, стварајући пријатну атмосферу за размену искустава. Разговор је био живописан, а сви присутни учили су једни од других. Испоставило се да је ова активност била изузетна шанса за размењивање мишљења и ставова о темама као што су онлајн безбедност и виртуелни односи.

Оља Новокмет

наставница медијске писмености

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs