Архива чланака

Akcija - Sat za našu planetu 2015.

panda2Zajedno sa pojedincima, institucijama i državama širom sveta, WWF-Svetski fond za prirodu je započeo odbrojavanje do Sata za našu planetu 2015. u koju smo se i mi uklјučili. Početak ovogodišnje kampanje je započeo objavlјivanjem najnovijeg videa koji prikazuje nezaboravne trenutke i dostignuća s prošlogodišnjih događaja, te upečatlјive izjave svetskih vođa poput generalnog sekretara UN-a Ban Ki Muna, američkog predsednika Baraka Obame, ali i poznatih ličnosti glumice Eme Tompson, glumca Marka Rafala, itd.

Svi oni pozvali su pojedince i institucije da što pre preduzmu nešto po pitanju ublažavanja klimatskih promena.
U proteklih osam godina, Sat za našu planetu je iz simboličnog gašenja svetala u Sidneju prerastao u najveću svetsku inicijativu koja uklјučuje stotine miliona lјudi u više od 7.000 gradova iz 163 zemlјe. U Srbiji je prošle godine akcija organizovana šesti put i u njoj je učestvovao rekordan broj učesnika sa ukupno 87 gradova i opština, 126 škola, brojnih kompanija, medija, organizacija civilnog drušva i pojedinaca.

Povodom sprovođenja globalne akcije ''Sat za našu planetu''- Earth Hour 2015, koju organizuje Svetski fond za zaštitu prirode (WWF), Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditelјstvo i zaštitu životne sredine Autonomne Pokrajine Vojvodine pruža punu podršku ovoj akciji, kao i spremnost za aktivno učešće u njenoj realizaciji, kao što je to bio slučaj i u periodu od 2009. do 2014. godine.

Sat za našu planetu 2015 je globalni poziv na akciju svakom  svakom pojedincu, svakoj kompaniji i svakoj zajednici, poziv da preuzme odgovornost i uklјuči se u rad za očuvanje naše zajedničke budućnosti. Akciju može pomoći svako oda nas tako što će isklјučiti svetla u svom, domu, kancelariji, školi.  

Sat za našu planetu 2015. jeobeležen 28. marta od 20.30 do 21.30 po lokalnom vremenu.

U akciji je učestvovala i naša škola tako što je preko razglasa najalјivana kampanja, a na sam dan akcije u školi su isklјučena sva svetla i uređaji i dežurao je domar škole.

U akciji su bili uklјučeni i naši učenici i roditelјi, koji su podržali i priklјučili se akciji. Takođe smo na vratima i u unutrašnjosti škole postavili promotivni materijal - postere, bedževe, nalepnice. 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs