Архива чланака

Fizičko i zdravstveno vaspitavanje učenika, program školskog sporta i sportskih aktivnosti, program zaštite od nasilјa, zlostavlјanјa, zanemarivanјa i programi prevencije drugih oblika rizičnog ponašanјa

FIZIČKO I ZDRAVSTVENO VASPITAVANJE UČENIKA

Zajedničkim planom i programom izmenjena je koncepcija ove nastave, dva časa nedelјno su časovi redovne nastave,a jedan čas je namenjen izabranom sportu. Program zdravstvenog vaspitanja učenika ostvarivaće se i na časovima razrednog starešine.

Ove školske godine učenici petog, šestog i sedmogi osmog razreda biraju jedan sport od ponuđena četiri:

a) Rukomet - 5. razred - profesori fizičkog vaspitanja

b) Košarka - 6. razred - profesori fizičkog vaspitanja

v) Odbojka - 7. razred - profesori fizičkog vaspitanja

g ) Košarka - 8. razred - profesori fizičkog vaspitanja

PROGRAM ŠKOLSKOG SPORTA I SPORTSKIH AKTIVNOSTI

Radi razvijanja i praktikovanja zdravog načina života i važnosti sopstvenog zdravlјa i bezbednosti, razvoja fizičkih sposobnosti, kao i prevencije nasilјa, narkomanije i maloletničke delikvencije u okvuru GPRŠ škola organizuje – nedenju školskog sporta.

Planirane su 2 sportske nedelјe – jedna u prvom polugodištu – povodom obeležavanja Dečje nedelјe i 1 nedelјa u drugom polugodištu – povodom obeležavanja Dana škole.

Predviđene su aktivnosti u kojima će učestvovati svi učenici, ali aktivnosti prilagođene uzrastu i mogućnostima učenika – sportske igre, fudbal, odbojka, rukomet, nadvlačenje konopca, poligon

PROGRAM ZAŠTITE OD NASILЈA, ZLOSTAVLЈANЈA , ZANEMARIVANЈA I PROGRAMI PREVENCIJE DRUGIH OBLIKA RIZIČNOG PONAŠANЈA – upotreba duvana, alkohola, droge...

Svi ovi programi ostvaruju se kroz različite nastavne i slobodne aktivnosti sa učenicima, roditelјima, zaposlenim i u saradnji sa jedinicom lokalne samouprave.

U ostvarivanju ovih programa uklјučuju se i fizička i pravna lica, Ustanove iz oblasti kulture i sporta, vršnjački posrednici kao i lica obučena za prevenciju i intervenciju nasilјa.

U tom smislu na časovima redovne nastave – ukoliko sadržaji nastave to dozvolјavaju, kroz sadržaje rad GV i veronauke, radiće se na prevenciji.

4.razred – UDV – 1 deo

5.razred UDV – 2 deo.

6. razred . PAS – duvan – alkohol

7.razred – PAS – droga

8. razred – Bukvar tolerancije i još neki prilagođeni programi.

programe će izvoditi obučeni nastavnici za tu oblast...

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs