Архива чланака

VRŠNJAČKA EDUKACIJA ’’UMEM I HOĆU NASILJU DA KAŽEM NE’’

Izveštaj sa radionica „Umem i hoću nasilju da kažem ne“

Nakon edukacije u OŠ „Desanka Maksimović“ i po preuzimanju materijala, osmaci OŠ „ Đura Jakšić“ krenuli su da ostvaruju projekat. Već 2.12.2015. učenici su se dogovorili sa nastavnicima – odeljenjskim starešinama i učiteljima kada će kojim odeljenjima da održe radionice. Istovremeno su započeli rad na panoima (crteži i poruke rađeni su po ugledu na flajere) koji je okačen u hodniku škole i podseća učenike na pravila nenasilne komunikacije i dobrih međuljudskih odnosa. Do kraja prvog polugodišta održane su sve planirane radionice, podeljeni su flajeri svim učenicima koji su prisustvovali radionicama.

Pozitivnim utiscima učenika predavača u većini slučajeva doprineli su dobra saradnja sa odeljenjima, željena povratna informacija i uočena svrhovitost akcije, dok je u manjem broju slučajeva utisak kvarila nedisciplina učenika, gde su nastavnici reagovali.

Dalji planovi odnose se na organizovanje pozorišnih skečeva nalik forum teatru tokom drugog polugodišta. Očekujemo da će to biti vrlo zanimljivo svim učenicima koji su na radionicama već upućeni u osnove nenasilne komunikacije među vršnjacima i da će moći da daju svoj doprinos toj aktivnosti, te ćemo na taj način, nadamo se uspešno, zaokružiti ovaj projekat.

{morfeo 362}

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs