Школска 2021/2022. година

Европски дан језика (виши разреди)

Овогодишњи Европски дан језика имао је мото: WE ARE WHAT WE EAT или МИ СМО ОНО ШТО ЈЕДЕМО. Овај мото је био и полазни мотив за многобројне активности које су организоване.Ученици су у недељи од 20. до 26. септембра имали широк и разнолик облик могућности да искажу свој однос према храни.

Активности су биле подељене овако:

- На часовима српског језика и књижевности ученици су истраживали о здравим начинима исхране,како су се хранили наши преци,зашто се користе поједини идиоми у којима се спомиње и храна.Израдили су плакате на ове теме.

- Енглески језик је донео истраживачки рад о традиционалним јелима код Енглеза и Срба.Своје виђење ове теме дали су кроз цртеже,плакате и ислустрације.

-На часовима немачког језика ученици су имали креативну радионицу-Пронађи језик ,преведи поруку.Поруке су успешно превели на наш језик,нацртали заставице држава и написали који су главни градови тих земаља.

- Румунски језик је донео рецепте традиционалних румунских јела које су пратиле и фотографије.

Сви ученици школе имали су прилику да одговоре на анкету о навикама у исхрани и да у оквиру својих одељења воде дневник ужине .Циљ је био да сазнамо како се наши ученици хране,мотивишемо их на здраве стилове живота и важност правилне исхране.

Ученички парламент је пребројао анкетиране гласове  –

      220 ученика је учествовало у анкети,гласови су распоређени овако:

     16 ученика највише једе слаткише и грицкалице,

     23 ученика брзу храну,

     40 кувани оброк,

 и  41 воће и поврће.

За дневник ужине резултати су следећи - наводимо само она три одељења која су била најбројнија, најредовнија у вођењу дневника и наравно, најздравије се те недеље хранила.

     1. место одељење 6/2

    2. место одељење 6/1

    3. место одељење  5/3

Ученици су награђени скромним наградама - друштвеним играма,а свма заједно остаје порука :

У ЗДРАВОМ ТЕЛУ – ЗДРАВ ДУХ !    

за Актив наставника језика
Маша Вулетић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs