Школска 2021/2022. година

Овогодишњи Дан Светог Саве

И овогодишња прослава школске славе протекла је у скромној атмосфери. Прослава уз пратећи програм, који су наставници и учитељи са својим ученицима раније припремали, изостала је и овога пута из епидемиолошких разлога. Ипак, нисмо дозволили да омиљени школси дан прође без основних обележја Дана Светог Саве: кратко окупљање уз интонирање химне Светом Сави, подела награда ученицима, резање славског колача и нејлепши део - подела переца.

Ђаци су са својим учитељима и наставницима интонирање химне испратили у својим учионицама у одвојеним терминима – најпре млађи ученици, а потом и старији. Ток приликом се и директор школе путем разгласа обратио ученицима, честитао им славу и прочитао имена награђених ученика. Према традицији наше школе, награда Похвалница Светог Саве додељује се ученицима четвртог и осмог разреда које су ученици и наставници изабрали као оне који су најбоље представљали школу у претходном периоду, који су, осим успеха у настави и ван наставе, показали наглашену хуманост, лепо васпитање и позитивне људске вредности. Награђујући ученике који их свакодневно показују, школа жели да искаже подршку и подстакне да се оне негују, рашире, али и вреднују у окружењу. Овогодишњи добитници ове награде су Тара Лукић, ученица четвртог разреда и Ања Корак  и Нађа Пријовић, ученице 8. разреда. Овом приликом им од срца честитамо, верујући да ће особине које носе сачувати и у будућности и даривати свом окружењу оно најлепше у људима, што и јесте најважније наслеђе Светог Саве, чије име данас прослављамо.

Ученицима је награда додељена у учионицама, а резање славског колача уз присуство по једног представника из сваког одељења и свих наставника и радника школе, обављено је у школској сали.

Иако скроман, овај 27. јануар сачувао је на овај начин лепоту школске славе, а најлепши део овог дана некако је и утисак потписника овог текста: осмејак на лицу сваког детета у школи са перецом у руци! Надајмо се да ћемо дуго чувати ову традицију и осмехе на дечјим лицима!

Свима ђацима и њиховим родитељима, учитељима, наставницима, радницима школе, њиховим породицима, али и свима осталима од срца желимо срећну славу!

Данијела Станковић Ћулибрк

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs