Школска 2023/2024. година

Такмичења: Српски језик и језичка култура и Физика

ЈЕДАН ВЕОМА УСПЕШАН ВИКЕНД ЗА НАШЕ ЂАКЕ догодио се 24. и 25. фебруара, када су имали чак три општинска такмичења и на сва три апсолутно бриљирали.

Већ је раније на сајту школе објављено да је у Плочици одржано Општинско такмичење из шаха, са ког су наши ђаци донели много медаља, при чему је веома значајна чињеница да су неки од њих тога дана постигли успех не само на шаху, него и на претходном такмичењу истог дана, са ког су практично „отрчали“ уз добру организацију родитељске вожње како би деца свуда стигла, на чему им се посебно захваљујемо овом приликом.

Наиме, у суботу, 24. фебруара, пре шаха, у Мраморку je одржано још једно значајно такмичење са још значајнијим резултатима - Општинско такмичење из физике. Традиционално успешна наставница Ана Ритопечки, са својом старом екипом такмичара, ове године освеженом новим именима шестака који први пут уче овај предмет, бележи такође сјајне резултате:

6. разред:

Лука Богановић – 1. место

Растко Ћулибрк – 1. место

Теодор Милошевић – 2. место

7. разред:

Милица Петковић – 2. место

8. разред:

Душан Гвозденовић – 1. место

Андрија Ћуковић – похвала


У недељу, 25. фебруара у нашој школи организовано је Општинско такмичење из Српског језика и језичке културе. Осим традиционално пријатне атмосфере међу колегама и колегинцама који су своје ђаке припремали и довели на ово такмичење, бележимо и традиционално добре резултате. Раније објављена табела са освојеним бодовима видљива је била већ те суботе на нашем сајту, а овом приликом издвајамо успех само наших ученика, чија бројност за наредни ниво такмичења довољно говори о изузетном раду који су наставници и ђаци уложили припремајући се за њега, тим пре што је добар број победника на овом такмичењу исти успех постигао и дан раније на физици и у шаху – имена ћете им препознати у тексту који следи.

5. разред:

Јана Михајловић – 2. место

Дуња Корак – похвала

Нађа Ковачевић – похвала

Обе похваљене ученице 5. разреда су за само један поен остале без пласмана за наредни ниво такмичења, што је, за тестове какви су се радили ове године из овог предмета, према оценама наставника – изузетан успех.

6. разред:

Растко Ћулибрк – 1. место

Марија Цветковић – 2. место

Лука Богдановић – 3. место

7. разред:

Милица Петковић – 1. место, са максималним бројем поена освојеним на тесту.

Милош Боговацпохвала

8. разред

Бојана Киферов – похвала

Приметићемо да су нека од имена која смо овде навели поновљена у оба дана викенда, и то сваки пут са изузетним успехом. То су деца која већ недељама са својим наставницима и наставницама вредно раде и виђамо их у обе смене у просторијама школе, а неретко се додатни рад наставља од куће у онлајн варијантама и до касно у ноћ. Зато и имамо потребу да их чувамо и хвалимо и да тако бескрајно будемо поносни на њих! Јер, уз чињеницу да се овај рад деци не вреднује посебно при упису у средње школе и уз чињеницу да су наставници из године у годину на овим такмичењима своје време викенда поклонили раду који се такође не вреднује посебно – ево прилике да се вреднујемо посебном срећом што нам макар успех није изостао!

Већ овог викенда екипа физичара са својом наставницом путује у Долово на Окружно такмичење из физике. Држимо им чврсто песнице у недељу, 10. марта! Толико бар, а у нашим срцима много више, заслужили су сви који без резерве поклањају своје време нечему добром, које се у пословици добрим враћа, а у стварности, бар овој нашој, не тако често.

Честитке свима и срећно свима!!!

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs