Школска 2023/2024. година

Нежне речи за март, месец српског језика

У оквиру манифестације Март, месец српског језика, коју организује Друштво за српски језик и књижевност Србије, наша школа, не случајно баш на Осми март, расписује литерарни конкурс за све ученике школе на тему било које нежне речи. Ученици треба да изаберу било коју нежну реч која их инспирише, да је ставе у наслов и да потом напишу задаатак (песму, причу, било који текст) у ком ће говорити о ономе што та реч за њих значи. Најбоље задатке објавићемо на сајту школе и унети у активности Друштва за српски језик и књижевност, чиме ћемо постићи да ови задаци буду видљиви целој Србији.

Изабрали смо да овај конкурс распишемо баш данас и да на тај начин пожелимо срећан празник свим мамама, бакама, чаробним и незамењивим теткама, кумама, комшиницама и укупно – свим дамама! За ову прилику изабрали смо задатак ученика 4-2 Илије Албуа, који је написао диван задатак, инспирисан речју која је најбоља инспирација за данашњи празник – мама.

Маме, баке, чаробне и незамењиве теке, куме, комшинице и најбоље другарице, све даме – велике и мале, желимо вам свима срећан празник! Будите веселе, лепе и наставите да свет улепшавате својим постојањем! На поклон вам дарујемо Илијину песму и конкурс са најнежнијим речима!

 

Моја мама

Моја мама је другачија од свих,

 она је мој заштитник.

За мене и брата ради све,

и купује нам играчке.

Она није обична мајка,

она је чаробна као бајка.

 Она лепе хаљине носи,

има срце велико као свет

 и кармин црвен као ружин цвет.

Она је као највеће благо на свету,

она пружа најлепшу љубав своме детету.


нежне речи за месец март copy

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs